torsdag 4 september 2014

Tragiskt dödsfall kopplat till nyöppnade BB Sophia

I april i år skrev jag här på bloggen om invigningen av den nya förlossningskliniken BB Sophia. Jag nämnde i sammanhanget om varningar från medicinsk expertis, och att vi i Miljöpartiet med viss tvekan valde att i hälso- och sjukvårdsnämnden stödja beslutet att öppna kliniken, dock med ett särskilt uttalande i ärendet.

Som jag påpekar i inlägget så hade vi oppositionspolitiker inte fått ta del av några varningar i det beslutsunderlag vi hade när beslutet klubbades den 13 januari. Det är naturligtvis anmärkningsvärt.

Nu, strax före halvårsfirandet så meddelas att en mamma har avlidit efter förlossning på BB Sophia.
Enligt BB Sophias hemsida så drabbades mamman under pågående förlossning av ovanlig och svår sjukdom. Hon transporterades till Karolinska Universitetssjukhuset, men hennes liv gick inte att rädda. Enligt uppgift så behandlas det nyfödda barnet på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Detta är en tragisk händelse, och mina tankar går till den drabbade familjen. Naturligtvis måste händelsen utredas ordentligt, och anmälas enligt Lex Maria. Sedan får vi se om utredningen ger anledning till nya beslut. Oavsett vad som framkommer så känns detta väldigt tungt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar