onsdag 22 januari 2014

Förhastade beslut - (M)AX och PIVA

Imorse läste jag till min förvåning om ett beslut att stänga den ena av länets två intensivvårdsavdelningar för psykiatriskt sjuka (PIVA). Trots påståenden att det var bl a för verksamhetens och patienternas bästa så verkar det uppenbart att det rör sig enbart om en panikåtgärd för att spara pengar. Jag reagerade starkt, och efter en mejlväxling med MP:s sjukvårdspolitiska talesperson, Helene Öberg, så utarbetade vårt kansli i Landstingshuset snabbt en bra text som gick ut som pressmeddelande och Helen kunde ge en omedelbar kommentar i DN.

Intressant var sedan att se att ansvarigt landstingsråd, Birgitta Rydberg (FP), var lika överraskad som vi andra.
Uppenbarligen var det ett mycket förhastat beslut av verksamhetsledningen, och förhoppningsvis hinner denna galenskap stoppas - för patienternas skull!
Psykiatrisk ohälsa är ju något som ökar i samhället. Då kan vi inte nedrusta inom psyk-vården!

En annan förvånande nyhet idag var att hamburgerkedjan MAX i ett internt nyhetsbrev förklarat för de anställda att om S+V vinner valet så skulle det vara "en fullkomlig katastrof" (pga löften om bl a höjd restaurangmoms). Man brukar säga att all PR är bra PR, men jag undrar om inte den ansvarige för texten i nyhetsbrevet - VD Richard Bergfors själv? - ångrar sig rätt rejält? Att ett företag varnar sina anställda från att rösta på vissa partier är fullständigt unikt och förhoppningsvis inte en begynnande trend. (M)AX riskerar nu bojkott av kunderna och vikande försäljningssiffror.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar