fredag 11 oktober 2013

Fridolin på besök i Väsby - MP satsar på skolan!

¨
Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet De Gröna, tycks alltid vara i rörelse - framåt. På många sätt symboliserar han en rörelse. Den Gröna rörelsen.
Och det är själva rörelsen som måste göra att flera bilder i detta inlägg är aningen oskarpa...


Gustav besökte under fredagen min hemkommun Upplands Väsby, och Bollstanässkolan. Där pratade han med elever (många ville ha autograf!), med föräldrar och med lärare. Avslutningsvis hölls ett öppet möte som annonserats i lokaltidningen. Om man ska vara ärlig så var det inte någon jätteskara som sökte sig till matsalen i Bollstanässkolan denna sena fredageftermiddag, kanske ett tjugotal (inkl lokaltidningsreportern). Samtidigt var det åtskilliga barnnäsor som emellanåt trycktes nyfiket mot fönsterrutorna - dock från utsidan där solen sken.


 
Gustav lyssnade uppmärksamt på oroliga föräldrar, på allvetande skolveteraner, och förklarade lugnt och pedagogiskt att Miljöpartiets skolpolitik inför valet 2014 går ut på i huvudsak tre saker:
1. Lärarna måste få mer tid med eleverna
2. Lärarna måste bemötas med en större tillit, dvs de måste skonas från onödig administration.
3. En grundläggande bildningsgaranti bör inrättas.
 
Om detta hade jag nyligen läst i Gustavs ledare i medlemstidningen Grönt. 


Som ett rent sammanträffande så hade just idag en professor i pedagogik (som Gustav haft som lärare?), Gunnel Colnerud, ett debattinlägg i Dagens Nyheter där hon uppmanar:
Politiker - gör inte skolan till en valfråga!

Jag påtalar detta och Gustav förklarar att från rikspolitiken (läs riksdag och regering) så behöver skolan nu lugn och ro, och minimalt av reformer. Detta tycks skilja sig från Alliansen, som efter snart två mandatperioders styre och skolreformarbete, vill fortsätta stöpa om och återigen reformera skolan (?)

Gustav Fridolin förklarar också att i Miljöpartiets budgetmotion (skuggbudget) så vill man, istället för jobbavdrag, införa extra resurser, 33 miljarder kronor, till skolan för att underlätta punkterna ovan.

Som synes på bilden nedan så önskar Väsby Gustav Fridolin Välkommen tillbaka!

 
Fler bilder och intryck från Gustavs Väsby-besök finns på lokala MP-sajten.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar