torsdag 19 september 2013

Negativ spiral måste brytas - MP vill satsa på sjuksköterskor och vårdplatser

Idag går MP:s sjukvårdspolitiska talesperson, Helene Öberg, ut med följande tydliga budskap:

– Sjukhusen har under många år tvingats spara pengar eftersom Alliansen skär ner 700 miljoner kronor årligen. Det som händer nu är att vårdplatserna blivit färre, men ändå står sängar tomma eftersom det saknas bemanning. Det är ett stort politiskt misslyckande när människor utsätts för onödiga risker och när personalen går på knäna och hela tiden tvingas göra omöjliga prioriteringar. Besparingarna måste få ett slut så att vi kan skapa fler vårdplatser och öka antalet sjuksköterskor. Vi vill skapa en trygg miljö för patienterna och förutsättningarna för sjukvårdspersonalen att göra ett bra jobb.

Helt rätt. Alliansen har under lång tid dumsnålat med sjukvårdsresurserna, låtsasuppräknat budgeten till exempelvis Karolinska Universitetssjukhuset (och ändå haft mage att omotiverat skälla på sjukhusdirektören) och hanterat våra skattemedel och sjukvårdspengar på ett oansvarigt sätt (exempel: utförsäljningen av Serafen).

Som kontrast så tar Miljöpartiet i Stockholmsregionen ett ansvar genom att i det egna budgetförslaget höja skatten för att - på riktigt - satsa på sjukvårdspersonalen och på fler vårdplatser. Detta röstades tyvärr ned av Alliansen vid sommarens budgetfullmäktige - men nästa år är det ju som bekant valår. Det är dags för en långsiktigt hållbar hälso- och sjukvårdspolitik i Stockholmsregionen. Det är dags för maktskifte i landstinget!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar