söndag 1 september 2013

Miljöpartiet spelade fotboll mot våldetSom jag nämnt tidigare så kontaktades jag i somras av ungdomsföreningen Väsby mot våld som i sitt viktiga arbete bl a anordnar en årlig fotbollsturnering, allFair Cup. Huvudsyftet med allFair Cup är inte att kora en vinnare som vunnit flest matcher, utan att utse det lag som uppträtt på ett föredömligt schysst sätt, på och utanför planen. För första gången var nu även politiska partier välkomna att delta och man ville gärna ha med Miljöpartiet (så klart!).

Jag kan ärligen erkänna att det inte var helt lätt att bilda ett lag, trots att det rörde sig om 5-mannalag. Men det skulle vara mixat och det var inte lätt att hitta spelvilliga damer/tjejer...

Hursomhelst, med en duktig dam-målvakt och förstärkning från bl a Grön Ungdom så kom vi till spel. Vi hörde i högtalarna rapporter om hur Moderaterna, Centerpartiet och Folkpartiet tycktes få storstryk i sina matcher. Därför var det lika överraskande som glädjande att vi vann vår första match! Med 3-1.

I andra matchen i gruppspelet så mötte vi Grimstaskolan, och kämpade oss till en ledning i halvlek (dvs efter 10 minuter). Överraskande denna gång var att undertecknad, som agerade kombinerad coach och lagkapten, faktiskt lyckades göra mål (!)
Vi var på väg att vinna vår grupp och därigenom säkra ett deltagande i finalspelet!

Men tyvärr så hade Grimstaskolans ungdomar tankat raketbränsle i pausvilan och de chockstartade med två snabba mål i andra halvlek. Kvitterat med andra ord. Till slut lyckades de peta in ytterligare ett mål på vår i övrigt lysande målvakt. Därigenom vann de med uddamålet, 4-3. Retligt!

Enligt uppgift så hade vi fortfarande en teoretisk möjlighet att gå vidare, om vi vann eller kanske t o m om vi fick oavgjort i sista gruppspelsmatchen. Där mötte vi ett lag från ett lokalt hotell och lite skämtsamt menade jag att vi nu skulle checka ut dem. Det skämtet fick jag äta upp eftersom motståndarna uppenbarligen hade några proffsspelare som gick in stenhårt för vinst. Det slutade med storförlust för vår del, detta efter att vår målvakt fått en spark mot ansiktet (mirakulöst nog utan skador) och undertecknad blivit välsignad i slutsekunderna med en tuff axeltackling rakt i bröstkorgen. Så här dagen efter är det svårt att veta om smärtorna beror på träningsvärk eller en spricka i något revben ;-)
Nåväl, vi lyckades ändå spräcka nollan på dem!

Med detta så var allFair Cup-äventyret slut för MP:s del, åtminstone denna gång. Samtliga politiska partier åkte ut efter det inledande gruppspelet, men MP var nog närmast att gå vidare.

Innan finalspelet påbörjades så delade förre polischefen och landshövdingen Björn Eriksson ut allFair-bucklan till det lag som på ett schysst och sportsmannamässigt sätt förtjänat den, nämligen Unga KRIS. Välförtjänt, och MP gratulerar dessa unga som i likhet med Väsby mot våld också kämpar mot kriminalitet och våld.


Sammanfattningsvis så var det en rolig upplevelse och jag är mycket stolt över Miljöpartiets insats på såväl som utanför planen denna dag. Nu kan vi börja ladda inför nästa års allFair Cup, valåret 2014!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar