måndag 16 september 2013

Majoriteten av stockholmarna nobbar Förbifart Stockholm

Om man ställer den nödvändiga frågan Vad bör prioriteras: En sexfilig motorvägstunnel eller en utbyggnad av kollektivtrafiken? så svarar allt fler av stockholmarna att kollektivtrafiken är viktigast. I senaste mätningen är det 61% som menar att det är viktigare och bättre att satsa pengarna på utbyggd T-bana, pendeltågs- och busstrafik.
Vilka pengar handlar det om förresten? I nuläget så beräknas kostnaderna för Förbifarten bli minst 61 miljarder kronor (!)
Dessutom går inga intäkter från trängselavgifterna till kollektivtrafik. Istället är alla intäkter låsta till Förbifarten. Detta trots löften om motsatsen när vi folkomröstade om trängselavgifterna.

Några intressanta observationer i sammanhanget är att det är främst borgerliga väljare som tänkt om när det gäller Förbifart Stockholm. Dessutom så är det allt färre av de unga som skaffar körkort, och följaktligen kan man även inom denna kategori se ett svagt stöd för Förbifarten. Det paradoxala är då att det ju är den unga generationen som får betala ett ev bygge av Förbifart Stockholm under flera decennier framöver...

För mer information om den aktuella enkätundersökningen, se Miljöpartiets nyhetssida:
61 procent av stockholmarna vill hellre ha T-bana istället för ny motorväg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar