söndag 5 maj 2013

Alliansen säljer billigt och köper dyrt - för dina och mina skattepengar

 
Gång på gång visar det sig att Alliansen slösar bort enorma belopp av dina och mina skattepengar genom rentav korkade företagsaffärer. På lokal nivå har vi tyvärr sett det flera gånger t ex inom Stockholms läns landsting där Alliansen sålde Serafens vårdcentral för 700 000 kr, vilken sedan såldes vidare för 20 miljoner! Andra exempel finns på kommunal nivå, t ex i Stockholms stad (Får dagis vara en guldgruva?) eller i min hemkommun Upplands Väsby där Alliansen på kort tid genomdrev ett tjugotal billiga avknoppningar.

En följetong i nyheterna på senare tid har varit det statliga företaget Vattenfalls fullkomligt vettlösa köp av Nuon till ett överpris av minst 15 miljarder kronor. Det beloppet motsvarar den sammanlagda årslönen för 30 000 nyanställda sjuksköterskor - och då med ingångslönen 25 tusen kronor!
När ansvariga ministrar tillfrågas om Nuon-affären så hade de ingen aaaning...

Varför tar jag då upp detta tema idag? Jo, Rapport hade ett intressant inslag ikväll där man visade hur ett av riskkapitalbolagen som köpte delar av våra statliga apotek för 3 år sedan nu har sålt dessa för dubbla beloppet. Det senare kan vara i underkant eftersom säljaren, socialminister Göran Hägglund (KD) vägrar att avslöja hur mycket dessa apotek såldes för. "Det är en företagshemlighet" (!)

Sammanlagt såldes statliga apotek för närmare 6 miljarder kronor. Man kan alltså ta för givet att apotek som vi tidigare ägde gemensamt har slumpats bort till underpris där vi återigen förlorat många miljarder.
Mönstret upprepas som sagt, gång på gång. Alliansen köper och säljer våra gemensamma egendomar på ett oansvarigt och slösaktigt sätt, och dessutom med hemligstämpel. Det är naturligtvis inte acceptabelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar