onsdag 5 december 2012

Hjälp svårt sjuka - Rösta för att stödja ME-forskning!
Det lackar mot jul - en tid av givmildhet och omtanke. Förhoppningsvis känner du av detta redan nu och är beredd att skänka någon minut av din tid för att hjälpa svårt sjuka människor.
Här nedan väljer jag att ge utrymme för ett viktigt budskap från Riksföreningen för ME-patienter, RME.
Om du undrar vad ME är för slags sjukdom så kan du få mer information på RME:s hemsida, eller i tidigare blogginlägg, t ex  Emily kan inte svara längre.

Jag vill be dig ta någon minut av din tid för att läsa nedan och rösta så att denna viktiga forskning kan få nödvändigt stöd. Varmt tack på förhand!

Michel Silvestri, med dr
Landstingspolitiker
Stockholms läns landsting

From: Representant för Riksföreningen för ME-patienter (http://www.rme.nu)
Sent: den 3 december 2012 22:55
Subject: Hjälp oss att vinna pengar till ME/CFS-forskning - rösta på webben

Hej igen! 
Eftersom vi ständigt får avslag både från statliga fonder och privata stiftelser, är dessa webbomröstningar där företag delar ut medel en av få framkomliga vägar för ME/CFS-forskningen. Ännu viktigare idag att vi ser till att den kanadensiska biobanken kommer igång. Rösta dagligen enligt nedan och be andra om hjälp. Projektet ligger just nu 110 röster från tiondeplatsen, som garanterar medel och ger chans till den stora vinsten på ca en miljon kr.

Rösta och sänd gärna nedanstående till familj, vänner och kontakter. Det tar bara någon minut om dagen att rösta och vi behöver sannerligen varje krona/dollar! Man kan rösta både med eller utan Facebook.
Nu pågår en omröstning där biomedicinsk ME/CFS-forskning kan vinna upp till en miljon kronor. Det är den kanadensiska försäkringsbolaget Avivas årliga utdelning av medel till välgörande ändamål, där en nystartad klinik i Vancouver kan vinna $150.000 för biomedicinsk forskning kring ME/CFS. Man kan rösta från alla länder runt om i världen.

Rösta dagligen från 3 till 12 december. Såhär gör man:

1) Öppna länken nedan (eller googla ACF13624):

2) Första gången måste du registra dig (görs endast en gång). Klicka på “Register” i övre högra hörnet. Du kan välja att logga in via ditt Facebook-konto, eller via webben/mejlen. För det senare, fyll i din e-postadress, välj ett lösenord, klicka “Register”. Du kommer nu att få ett bekräftelsemejl för att slutföra din registrering (om det inte dyker upp, kolla din skräppostmapp, eller vänta lite, då Aviva-sidan kan vara överbelastad och ta lite tid).

3) Navigera till vårt projekt, Complex Chronic Diseases Clinic, genom att gå till denna länk: http://www.avivacommunityfund.org/ideas/acf13624
 (eller googla ACF13624)

4) Klicka på “Sign in” i övre högra hörnet. När du har loggat in, ska du komma direkt tillbaka till sidan för Complex Chronic Diseases Clinic (om inte, använd länken ovan igen). Klicka på den blå “Vote”-knappen. Det ska komma upp en ruta där din röst bekräftas och knappen ska bli grå – då har din röst gått igenom.

5). Rösta igen imorgon! Gå då direkt till:


Logga in och klicka ”Vote”. Rösta igen varje dag i tio dagar. Sista dagen är 12 december. Om vårt projekt är på Topp-10 då, kommer det att vara ett av de som tilldelas pengar, i bästa fall $150,000 – mycket pengar för biomedicinsk ME/CFS-forskning.

Tusen tack för hjälpen!1 kommentar: