fredag 14 december 2012

BabyNes och skolskjutning - barnasorg i olika tappning

På SVT Aktuellt visades i kväll ett inslag om Nestlés nya "innovativa" produkt BabyNes vilket i princip är en espressomaskin förbröstmjölksersättning. Väldigt hippt, men vem har egentligen behov av detta? Nej, BabyNes är en fullständigt onödig produkt som snarare riskerar att skada och döda istället för att gagna barnen. Detta är egentligen ingen nyhet. Jag uttryckte ungefär samma uppfattning under sensommaren:
BabyNes - Bröstmjölk i kapslar!?

En annan sorgeväckande nyhet ikväll var uppgiften om ännu en skolskjutning i USA. Denna gång i Connecticut där kanske ett trettiotal människor dödats varav de flesta var barn mellan 5 och 10 år gamla.

Det är en väldigt enkel logik att där det saknas skjutvapen så förekommer svårligen dödsskjutningar. Men där man ser det som alla människors rätt att beväpna sig så inträffar tragedier av detta slag. I USA finns så många skjutvapen i privat ägo att det statistiskt sätt blir i genomsnitt ett skjutvapen per invånare. Så länge det är på det viset så kommer det ske nya skrämmande dödsskjutningar med många offer och lidande.

Allra sist i Aktuelltsändningen meddelas att USA:s president Barack Obama beordrat flaggning på halv stång i hela landet. Tyvärr inget annat än en meningslös symbolhandling, som sannolikt kommer upprepas av han själv eller hans efterträdare. Vapenkontroll var en "icke-fråga" i valrörelsen nyligen. En bättre nyhet hade varit om presidenten haft möjlighet att beordra införande av mera restriktiva vapenlagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar