onsdag 7 november 2012

Hotet mot Årsta holmar och den biologiska mångfalden

Jag har tidigare här på bloggen skrivit en del om de unika Årsta holmar och det hot mot dessa och den lokala biologiska mångfalden som Centerpartiets bro-planer utgör. Dessa inlägg är bl a följande:
Gröna (?) Centern offrar Årsta holmar?
Näktergal och bäver mitt i Stockholm - Rädda Årsta holmar!
Stockholms-centern sänker Årsta holmar?

I det budgetförslag som den styrande Alliansen lägger fram nästa vecka i Stockholms stads kommunfullmäktige så finns dessa broplaner med till en kostnad av 40 miljoner kr. Jag och många med mig tycker att det vore dubbelt olyckligt att lägga så mycket pengar (som säkerligen behövs till stadens välfärd) på att ytterligare reducera den biologiska mångfalden i vår stad, för det kommer definitivt bli konsekvensen av ett brobygge. Detta har stadens egna utredare pekat på och därför avrått från detta.

Hotet mot den biologiska mångfalden är sannolikt ett av de största problemen som mänskligheten har att hantera (se t ex Planetary Boundaries, Stockholm Resilience Centre) och då är det naturligtvis viktigt att vi tar det på allvar i vår lokala miljö såväl som globalt.

Titta gärna på detta inslag från Öppna kanalen där balansen mellan tillgänglighet och skydd av Årsta holmar diskuteras på ett bra sätt:
Årsta holmar blir naturreservat

Och gå in - och Gilla - Facebook-aktiviteten för bevarandet av Årsta holmar och dess biologiska mångfald:
Nej till bro till Årsta holmar

Och slutligen: Skriv gärna på petitionen som finns här.
Tack för ditt stöd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar