lördag 29 september 2012

Efterlysning: Marias blogg!? Moderaterna och yttrandefriheten

Den senaste veckan så har mycket uppmärksamhet riktats mot folkomröstningen i Tyresö där Miljöpartiet under bl a Marie Åkesdotters ledning motsatt sig omotiverade höjningar av avgifter för äldreomsorg. Glädjande nog så avgick MP-sidan med segern - men det borgerliga styret har nu valt att strunta i medborgarnas mening.

Detta har häromdagen kritiserats av en i Alliansens egna led, den uppenbarligen frispråkiga Maria Hagbom (M) enligt nedan:

"En riggad folkomröstning i en kommun tas som intäkt i analysen att handla om ett lågt valdeltagande där sanningen nog ligger närmare att hade inte de styrande gjort så uppenbart fundamentalt bort sig hade valdeltagande sannolikt varit lägre när det gäller frågan som medborgarna skulle ta ställning till. En riggad fråga, vinklad information och en ledning som inte har örat till rälsen och hör inte när tåget kommer farande, handlar det nog mer om. Men trots resultatet och inte stöd för sin linje i frågan kör de över medborgarna ändå.

Samhällsanalysen och slutsatserna präglas just nu av samma hastig som i sociala media, det är den första tanken folk har i huvudet som kommer till utryck, samt tre F, som en gammal chef till mig brukar uttrycka det.

F för Fort
F för fel, och
F för fult

Jag kan erkänna jag har också hängivit mig till detta i många stunder. Men det är väl först när man kommer ifrån en sjuk omgivning som man faktiskt kan inse vari problemet ligger. Det är jag väldigt ödmjuk och tacksam för idag att jag kom ifrån med hedern i behåll, oavsett att vissa andra tycker annorlunda."

Ovanstående alltså hämtat från Maria Hagboms blogg med adress
http://mariahagbom.se/

Det intressanta är emellertid att om man idag försöker surfa in på hennes blogg så hittar man:

Not Found
The requested URL / was not found on this server.

Enligt uppgift så ligger Marias blogg på en data-server tillhörande Moderata samlingspartiet. Det verkar alltså som att man inte ostraffat uttalar sig om sitt eget parti på det sätt som Maria gjort - åtminstone om det rör sig om (M).

Om detta stämmer så är det naturligtvis inget mindre än en skandal.
Är det på detta sätt Moderaterna hanterar intern kritik - genom censur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar