onsdag 26 september 2012

BabyNes - Bröstmjölk i kapslar!?

Sedan några år tillbaka har jag med förundran och viss oro sett hur marknaden för kaffekapslar bara ökat. Med tanke på miljö och klimat så borde vi försöka minska på engångsförpackningar istället för att uppfinna nya varianter och tillämpningar. I en krönika av Gunilla von Hall i Svenska Dagbladet så läser jag idag om företaget Nestlés senaste storprodukt - BabyNes. Bröstmjölksersättning på kapsel!

Normal amning är i princip alltid att föredra framför bröstmjölksersättning, av näringsmässiga och immunstärkande skäl. Det kan finnas anledning för en del mödrar att istället använda bröstmjölksersättning men det är i sammanhanget relativt sällsynt.

Därför är det upprörande att Nestlé inte bara fortsätter bidra till att amningen minskar på ett onödigt och kanske även skadligt sätt (läs om Nestlé-bojkotten), utan att man nu med denna produktutveckling bidrar även till att kraftigt öka på sopberget! Vart är vi på väg!?

1 kommentar:

  1. Bra att dettta uppmärksammas, finns mycket om Nestlé som inte riktigt nått ut i svenska medier, exempelvis Nestlégate, där securitasspion lejades av Nestlé för att infiltrera en schweizisk Attac-grupp som höll på att skriva en bok om bl a Nestlés aktioner mot fackföreningar i latinamerika.Se exv.
    "http://www.suisse.attac.org/Nestle-Attac-Securitas-legal"
    SF

    SvaraRadera