fredag 8 juni 2012

Pariserhjul för hållbar utveckling


I helgen, lördag och söndag 9-10 juni, kan man på Medborgarplatsen åka gratis pariserhjul - och förhoppningsvis vara ännu lite klokare efter åkturen. Det är Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse för Miljö och Utveckling som står för detta evenemang där forskare och experter deltar från bl a Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan, Stockholms Universitet och Stockholm Resilience Centre.

Undertecknad är en av dem som kommer finnas på plats och representera KI, i mitt fall under söndagens eftermiddag. Eftersom jag forskat på virus så kan det bli lite prat om hur klimatförändringar och annan mänsklig påverkan på jordens hållbarhetssystem kan ge upphov till nya epidemier, eller hur den biologiska mångfalden minskar på ett oroväckande sätt, återigen p g a människans rovdrift på vårt jordklot.

Om du har tid och möjlighet, titta förbi på Medborgarplatsen i Stockholm mellan kl 12 och 16 lördag eller söndag så kan du få åka pariserhjul - för en hållbar framtid. Välkommen!


P.S. Pariserhjulet på bilden, "London Eye", är nog lite större än det som kommer finnas på Medborgarplatsen. London Eye fotograferade jag när jag besökte London för en vecka sedan i samband med konferensen Invest in ME.

1 kommentar:

  1. Läste om detta i tidningen och tänkte: vilken bra ide!

    SvaraRadera