lördag 5 maj 2012

Carema och Stora tidningskriget

Säg namnet Carema idag och de flesta rynkar på näsan. Rättvist eller inte? I vissa delar är det nog ingen tvekan om att Caremas sätt att bedriva äldreomsorg har kunnat kritiseras och förhoppningsvis leder det till förbättrad kvalitet, både hos Carema och hos andra vårdgivare. Å andra sidan kan det hända att kritiken mot Carema har varit åtminstone delvis felaktig eller onyanserad. Det är detta som tidningen Dagens Samhälle velat lyfta fram i en artikelserie de senaste veckorna.
Detta har i sin tur lett till kraftfulla reaktioner från Dagens Nyheter som ju avslöjade den s.k. Carema-skandalen. Bland annat så antyder DN:s chefredaktör osunda relationer mellan tidningen Dagens Samhälle och Carema. Nu förefaller det vara fullt krig mellan dessa båda drakar.

Min inställning är att genomlysningar är nödvändiga i båda riktningar. Dagens Nyheters kritiska granskning av äldreomsorg i Caremas regi har i grund och botten varit bra. Samtidigt så ska DN:s granskning naturligtvis tåla att i sin tur granskas. Därför bör Dagens Samhälles, och även Vårdfokus, försök att nyansera bilden av Carema-skandalen bemötas respektfullt och med sakliga motargument, om sådana finns?1 kommentar:

  1. Jag är oroad för att detta rör sig om ytterligare en PR-kupp från Caremas f.d PR-konsult.

    Kritiken mot Carema har inte alltid varit berättigad men ibland.Jag funderar över huruvida det ingår i Caremas PR strategi att krampaktigt hålla sig fast vid diskussionerna kring nedkissade blöjor för att undvika diskussionen kring dem betydligt mer angelägna frågorna, oligopol, räntesnurror, skatteflykt, korruption....m.m. Tror dom flesta kommit förbi blöjstadiet och börjar utforska pudelns kärna.

    SvaraRadera