fredag 29 juli 2011

Utskällning på hög nivå


Jag har nyss återvänt till civilisationen efter en tuff men samtidigt fantastisk fjällvandring med sonen och hans hund Rike (en weimaraner). Efter flera dygn fyllda med nyheter och funderingar om den fortfarande lika ofattbara tragedin i Norge så var det skönt att ta sig upp på höjder där varken tele eller internet var tillgängligt.

Med utgångspunkt från Borgafjäll i Lappland har vi njutit av stillheten i ett vidunderligt vackert landskap och fått med oss oförglömliga naturupplevelser.
Eftersom jag inte hunnit sortera de närmare 2000 (!) fotona så kommer här bara en försmak. Fler bilder kommer framöver.Helt uppenbart så är det lämmelår i år och det var ganska dråpligt att emellanåt få en utskällning av en fjäll-lämmel som vi råkade störa under vår vandring.
Det hände till och med vid ett tillfälle att en lämmel först gav sig på sonen, sedan hunden Rike som förbryllat hoppade undan. Dessa små gnagare är verkligen högst speciella.Den svenska fjällvärlden är en veritabel naturskatt som vi ska avnjuta men också vårda med förstånd. Det är ofattbart hur människor kan lämna skräp efter sig på fjället vilket man tyvärr ser här och där. Jag vill rikta ett stort tack till alla dem som håller vandringsleder och raststugor i ordning!

(Som vanligt så bör du kunna klicka på bilderna för att se dem i större format)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar