onsdag 27 april 2011

Tillbaka igen!Första inlägget på två veckor!?
Lite pinsamt men försök till förklaring kommer nedan.
Hursomhelst, nu är jag tillbaka, på bloggen - och i Sverige!
Som sagt, möte med landstingets forskningsberedning förra torsdagen (14/4).
Sten Lindahl, FoUU-direktör på Karolinska Universitetssjukhuset, redogjorde för strategier kring kliniska prövningar och presenterade ett framtidsförslag som han inte hade förankrat någonstans tidigare. Vi kanske får anledning att återkomma till det.

I övrigt så hade jag inkommit med ett yttrande från MP rörande revisionsrapporten om brister i styrning och uppföljning av FoUU. Bör finnas inom kort på SLL-webben. Jag ska försöka länka härifrån.
Jag bad också, dels om att det s.k. forskningsbokslutet (själva modellen) skulle presenteras vid ett kommande möte. Likaså att vi borde ta upp revisorernas synpunkter på laboratoriemedicinen i länet, ur ett FoUU-perspektiv. Också ett ämne att återkomma till.

Dagen därpå, den 15 april var det Biomedical Laboratory Science Day, dvs den internationella dagen för världens alla biomedicinska analytiker. Uppmärksammades naturligtvis av mitt biomedicinsk analytikerprogram på Karolinska Institutet samt av ett flertal yrkesverksamma från olika laboratorier på Karolinska i Huddinge (kanske även i Solna - och annorstädes?).

Helgen (den förra alltså) försvann i ett töcken av hemmasysslor samt slutliga revideringen av en utbildningsplan mm.

Måndagen före påsk innebar lite jobb och ett möte men sedan gjorde vi slag i saken, M och jag. Lite vilda och galna: Vi drog ner till Frankrike och Normandie över påskhelgen.
Som mest 28 grader varmt vid Atlantens kust. Magnolia, blåregn (?) och kamelia blommade för fullt - för att inte tala om maskrosorna.
En fantastisk påskvecka då skolfranskan fick dammas av lite grann:
Bon jour, je m'appelle Michel. Un plateau d'huîtres et d'escargot, s'il vous plait. L'addition s'il vous plait! Merci beaucoup.

Bilderna i detta inlägg är från Normandie-resan:

Åter till Sverige och Stockholm på kvällen annandag påsk, helt slutkörd. Läggdags före kl 22. Otroligt för att vara jag...

på tisdagen åter på jobbet och träffade kollegor som också hade haft en härlig påskhelg, men inte riktigt på samma sätt tror jag ;-)

Tisdagskvällen avslutades med möte i Produktionsstyrelsen hemma i Upplands Väsby där bl a yttrande skulle avges om förslag till långsiktig budget för vård, skola och omsorg. Jag bad att få till protokollet att MP inte skulle delta i beslutet eftersom vi har ett åtminstone delvis annat synsätt både på förutsättningar och verksamhet.

Annars är en hel del positivt på gång i t ex kommunens skolverksamhet och vi fick en inspirerande dragning av en av rektorerna som tydligt förklarade sina ambitioner med skolorna och skolresultaten. Sympatiskt! Samtidigt tufft att uppnå. Ja faktiskt svårt nog bara att jämföra idag, med alla dessa olika aktörer på den s.k. skolmarknaden - där faktiskt eleverna benämns som kunder (?). Ridå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar