onsdag 23 mars 2011

Trista kompromisser om NKS?

I nya numret av Dagens Medicin skriver chefredaktören Mikael Nestius i sin ledare att de besked som stockholms-Alliansen nyligen gett om NKS utgör ljumma kompromisser.

Jag ska inte slå mig för bröstet men det är nog inte helt osannolikt att mitt, Raymonds och Helenes debattinlägg i samma tidning för någon månad sedan bidrog till att påskynda de borgerligas forcerade förtydligande om NKS innehåll. Mikael Nestius tycker att "det hade varit mycket mer spännande om man vågat ta steget fullt ut och låtit NKS bara syssla med högspecialiserad vård..."

Jag är inte säker på att jag håller med Mikael om det, men det viktigaste för oss i MP är ju att alla viktiga frågetecken rätas ut.

Däremot håller jag med Mikael Nestius om att:
1. Det är märkligt att slutrapporten Framtiden hälso- och sjukvård presenteras innan utredningen om vad NKS ska innehålla är klar.

2. När politikerna nu slagit fast att Karolinska i Huddinge och NKS ska höra ihop så bör projektet med det nya sjukhuset naturligtvis ligga under nuvarande Karolinska universitetssjukhusets organisation och ledning.

Hursomhelst, min förhoppning är att man inte i onödan skadskjuter NKS som ju faktiskt är en oerhört viktig investering för stockholmarnas sjukvård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar