tisdag 29 mars 2011

Nya språkrör i pipeline

Idag presenterade Miljöpartiets valberedning förslag till nya språkrör;
Föga överraskande så heter den manliga kandidaten Gustaf Fridolin.
Däremot var det kanske för många en "mini-bomb" att Åsa Romson föreslogs som kvinnligt språkrör. Enligt uppgift så var valberedningen oenig och det ska ha varit med ytterst liten marginal som det vägde över för Åsa.

Om detta kan sägas att det är trist att den ytterst kompetenta och erfarna ekonomiska talespersonen tillika gruppledaren i riksdagen, Mikaela Valtersson, inte blev valberedningens förstahandsval. Mikaela är ju dessutom från Upplands Väsby (jo, jag är nog lite jävig...)

Samtidigt så skulle Åsa Romson bli en utmärkt parhäst till Gustaf Fridolin. Min bild av Åsa är att hon är seriös, duktig och stillsamt medial (kanske som lite balans till Gustaf?).

Hursomhelst så är det bäddat för en rysare på MP:s kongress om knappt två månader. Miljöpartistiska kongressombud är nämligen inte så lydiga som andra, dvs det kan faktiskt bli ett annat resultat än vad valberedningen presenterat idag. Spännande!

Valberedningens förslag till ny partisekreterare är Anders Wallner, som i helgen (vilken tajming!) presenterades i en charmig artikel om hans egen "stjärnfamilj".

1 kommentar:

  1. Aftonbladet och Rapport har förmedlat olika påstådda röstsiffror från valberedningen. Båda har tyvärr varit påhittade av någon/några som på så sätt vill påverka på ett ohederligt sätt. Bara så ni vet.

    Mvh Göran Hådén i Miljöpartiets riksvalberedning

    SvaraRadera