lördag 12 mars 2011

Lördag kväll: Libyen i skuggan av tsunami i Japan - och Schlagerfestivalen...

Att en revolutionsvåg skulle rulla fram över Arabvärlden var lika fantastiskt som överraskande. Förhoppningsvis fortsätter utvecklingen i Tunisien och Egypten i demokratisk riktning. När det gäller Libyen så är det en pendling mellan hopp och förtvivlan. Det verkar ofrånkomligt med en flygförbuds-zon, och så småningom en internationell intervention av något slag, eller?

Det senaste dygnet har dock inbördeskriget i Libyen plötsligt hamnat i skuggan av jordbävningen och tsunamin utanför Tokyo. Inte nog med dramatiska bilder av hus och bilar som forsar fram, dessutom fick vi se ett kärnkraftverk explodera. Konsekvenserna av det återstår att se.

Det kanske värsta med allt detta är att den STORA jordbävningen i Tokyo dröjer med sin ankomst, dvs en 9:a på richterskalan i direkt närhet av huvudstaden. Enligt expertisen så skulle den ha inträffat redan för decennier sedan. Att en av världens största städer väntar på något liknande dess egen domedag är ofattbart.

Här hemma i Svedala så är det mest katastrofala som kan hända, att rösträkningen i Melodischlagerfestivalen återigen kajkar ihop. Nä, som väntat så vann Eric Saade med en låt som förmodligen ligger i tiden: (I will be) Popular!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar