onsdag 23 februari 2011

Välfärd i världsklass! Jämfört med vad?

Ikväll var jag på första "riktiga" mötet i Produktionsstyrelsen, Upplands Väsby. Det var ett ganska intressant möte i trevlig atmosfär. Noggrann bordsplacering med namnskylt (och partibeteckning) för var och en av oss (Inte som i landstingets forskningsberedning där man kan sätta sig lite som man vill - eller åtminstone så gör ju jag det...).
Lite trångt och varmt i rummet i kommunhuset. Egentligen skönt med tanke på att dagens ute-temp i dessa trakter rört sig kring 20-25 minusgrader!

Bland annat fastställdes verksamhetsplan för 2011-2013. I ett kombinerat yrkande från ordföranden (M) och mig så föreslogs att Väsby Välfärd (=kommunen) ska återkomma med reformförslag inkl uppföljning för att förbättra kunskapsresultaten i skolan, samt att jämförelse ska kunna göras med relevanta konkurrerande verksamheter (läs motsvarande verksamhet som drivs av annan huvudman).
Som ansvariga politiker måste vi ju kunna göra rättvisa jämförelser mellan den kommunala verksamheten och motsvarande företagsdriven verksamhet. Speciellt om kommunen ska hålla fast vid måttot: Välfärdstjänster i världsklass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar