lördag 15 maj 2010

MP-kongressen tystad!


Klockan är närmare tio på lördagkvällen och vi har kommit drygt halvvägs i att fastställa valmanifestet som ska användas i valkampanj framöver.
På grund av den sena timmen - och ombudens engagemang i frågorna - så är det ganska surrigt i salen. Mötesordföranden manar då kongressen till Tystnad - för demokratins skull. Något senare, i samband med att förslag till 35-timmars arbetsvecka röstats igenom (sic!) så visar ett av de medföljande barnen högljutt sin trötthet. Samma ordförande kommenterar då att det inte hjälper med den typen av försök till påverkan; Debatten är avslutad!
Ordföranden som heter Cecilia Engström gör ett utmärkt jobb i högt tempo och piggar upp oss alla med ett par goda skratt, vilket torde framgå av ovanstående.

Även funktionärerna som sköter manometerröstningen och dataskärmen bidrar till uppiggande underfundigheter, t ex i hur de formulerar röstefrågorna. Se bara ovanstående röstresultat (klicka på bilden för att kunna läsa alternativen).
Nota bene! Det gällde i detta fallet endast formuleringen "inte rädda klimatet" i ett specifikt stycke där det uppenbarligen inte passade in. Miljöpartiet vill naturligtvis fortsätta att kämpa för att rädda klimatet IRL.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar