fredag 9 april 2010

Favorit i repris! Jämlikhetsanden

Jo, den förtjänar att omnämnas återigen; Boken Jämlikhetsanden (på engelska The Spirit Level, som betyder vattenpass på svenska).
Jag vill nämligen tipsa alla som har möjlighet, att lyssna på en av författarna, professor Richard Wilkinson som återigen är i Sverige för att tala om hur jämlika länder är bättre för människor ur de flesta aspekter; bättre fysisk och psykisk hälsa, mindre kriminalitet, mindre missbruk, färre tonårsgraviditeter mm.

Wilkinson talar bl a på ABF-huset i Stockholm imorgon lördag och jag som lyssnade på honom då han var här i februari rekommenderar varmt att ta sig dit. För mer info, klicka här.

För mer info om Jämlikhetsanden och den globala folkrörelse som den orsakat, klicka här.

Wilkinson och hans medförfattare, professor Kate Pickett, kopplar helt logiskt ihop sina forskarrön med Hållbar utveckling. På Miljöpartiets kongress i Uppsala i maj kommer Annika Lillemets leda ett seminarium om Jämlikhetsanden. Det tänker jag inte missa!

Särskilt glädjande med Jämlikhetsanden är naturligtvis att Sverige lyfts fram som ett föredöme. Tänk, vi lever faktiskt i ett riktigt bra land! Om nu någon tvivlade.
Det skrämmande är bara att det kan gå väldigt fort att, med fel sorts politik, rasera detta. Att motverka en sån, negativ utveckling ser jag som en viktig uppgift som förtroendevald.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar