torsdag 8 april 2010

Efterlyses: Nyanserat om spritenTidningen Miljöaktuellt presenterar i senaste numret och på webben en rad sakliga argument för att etanolen (E85) faktiskt är betydligt bättre än sitt rykte. Bland annat refererar de till den färska rapporten BEST (Bioethanol for Sustainable Transport).
"Enligt Miljöbilar i Stockholm är detta den största utvärderingen som någonsin gjorts av etanolfordon och etanolbränslen. Och slutrapporten visar att etanolfordon bidrar till betydande klimatbesparingar."

E85, producerad på rätt sätt och på rätt plats, kommer sannolikt under lång tid framöver spela en viktig roll i utfasningen av bensin som drivmedel. Därför är det slags kategoriska och högljudda motstånd mot E85 som vissa står för en aning skrämmande. Människor som inte kan ta till sig sakliga, vetenskapliga bevis och därigenom ändra uppfattning riskerar att bli fanatiker som motverkar den goda saken, i detta fallet en hållbar utveckling.

Som jag nämnt tidigare på bloggen så kör jag själv en flexifuel-bil, en Explorer. Det passar ju bra eftersom jag tankar uteslutande etanol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar