måndag 19 april 2010

Ashes to ashes...

Jag har just kommit hem efter en helg i Helsingborg och Mölle. Trevlig tur med M och en massa ungdomar i stora miljöbilen (som alla tycker ser ut som en SUV?). Dock ledsam orsak till resan eftersom vi var på begravning. Det är moster D, en fantastisk positiv och färgstark kvinna, som tyvärr lämnat oss efter en tids sjukdom. Saknad av många och lämnar ett stort tomrum efter sig.

I dessa dagar händer märkliga saker med vulkanutbrott och askmoln som sveper över Europa och orsakar flygstopp. Som en tidning skrev; Till skillnad från världens alla toppolitiker så lyckades Eyja-fjallajökull på ett ögonblick ordna ett kraftigt minskat koldioxidutsläpp, ev även en tillfällig nedkylning av vårt klot på sikt. Nåväl, det lär inte lösa klimatproblemen.

Med tanke på mitt förra inlägg så är det en ödets ironi att när Polens president, som dog i en flygkrasch och begravdes i helgen, skulle hedras av ett stort antal statschefer så kunde många av dem inte delta pga askan. Tänk om vulkanen fått sitt utbrott en dryg vecka tidigare. Då hade kanske Lech Kaczynski levt idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar