onsdag 3 mars 2010

Speldjävulen i Mississippi

Jag befinner mig för närvarande i USA. Efter en konferens om utbildning i laboratoriemedicin (Clinical Laboratory Educators' Conference) i Biloxi, Mississippi, så är jag nu i San Antonio, Texas för att diskutera utbyte med University of Texas. Innan jag reser hem hoppas jag hinna se lite mer av denna gigantiska stat i USA.
Konferensen i Biloxi var intressant på flera sätt, inte bara innehållsmässigt. Den hölls i ett lyxigt casinohotell där det hysteriska plingandet från hundratals, kanske tusentals, spelautomater pågick dygnet runt. Människor med tom blick satt och konstant matade dessa med pengar. En beklämmande syn.


Strax intill fanns rader med spelbord; Black Jack, Poker, Roulette mm. I en separat avdelning fanns spelborden med "high limit" där minimibeloppet kunde vara 500 dollar.
Detta med lotteri och spel, drömmen att vinna stort, ligger kanske på något sätt i människans natur, men tänk vilka enorma belopp som går till - ingenting! Sorgligt.

När jag efter avslutad konferens åt middag på en trevlig restaurang i närheten, Mary Mahoney's (rekommenderas!), så var det både fascinerande och skrämmande att se markeringarna av vattennivån inomhus efter bl a stormen Katrinas härjningar (på bilden nedan, vid övre dörrkarmen). Klicka på bilden så förstoras den.
Frågan är hur länge det dröjer innan de får sätta upp nästa markering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar