söndag 3 januari 2010

Nyår i Köpenhamn - med president Obama stående på händer!


Årets första dagar spenderade jag och M i den danska huvudstaden. Kallt men mysigt. Missade klimatmötet COP 15 med någon vecka, men här och var fanns påminnelser av olika slag. Tyvärr, måste man kanske säga med tanke på vilket misslyckande mötet blev.
Slutdokumentet kallat Copenhagen Accord är ju tämligen innehållslöst eftersom det inte innehåller några bindande krav överhuvudtaget...

Intressant förresten att läsa miljöminister Carlgrens inlägg på DN Debatt idag där han erkänner att "Det hade väl varit lyckligast om EU inte alls varit en del av denna lösa överenskommelse." Som representant för dåvarande EU-ordförandeland, vilket ansvar bär han inte själv för detta i så fall!?

Apropå COP 15 och svåra utmaningar; När vi flanerade på Ströget så fångades blicken av en balanserande figur långt upp i luften. Efter lite efterforskningar så har det visat sig att det är USA:s president Barack Obama som naken balanserar på händerna 7 meter upp i luften (se bilden ovan). Detta är en av flera skulpturer som ska påminna om FN:s decennium för utbildning om hållbar utveckling:
sevenmeters.net
www.thebalancingact.info

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar