tisdag 8 december 2009

Klimatsmart mat med bouquet!


Igår kväll var jag på andra träffen inom Miljöpartiets fadderprogram. Tillsammans med mina två medadepter träffade jag landstingsrådet Raymond Wigg. Detta efter att vi lyssnat på intressant prat om klimatsmart mat med språkröret Peter Eriksson och Carina Brydling, mästerkock med förflutet i kocklandslaget. Carina gav bl a en beskrivning av hur man kan dra paralleller mellan finsmakning av viner där man identifierar jordmåner och mineraler, och motsvarande smak- och doftanalyser av mat, t ex grönsaker eller kött. Carina nämnde vid ett tillfälle kollegan Magnus Ek på Oaxen krog. Mmmm... Då minns jag en ljuvlig sinnenas upplevelse på den lilla ön i somras tillsammans med M, efter vårt bröllop. På bilden ses Vildörtsångad tartar på vildlax & hjärtmussla med räksnö (!) samt fänkålssallad & pepparrotsskum med varm färskost. Ren poesi, både i skrift, doft och smak. En av 12 rätter (inklusive små surpriser) under kvällen. Tyvärr delas ju stjärnor ut bara till krogar som ligger i städer, men att inte Oaxen har minst en stjärna i Guide Rouge (Michelin) är ändå en skandal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar